Zabtej receptje (főzés nélkül)

A különböző magtejek elkészítése egy nagyon gyors, egyszerű folyamat. Élettani hatása pedig fantasztikus. Íze semmihez nem hasonlíthatóan finom, felhasználási módjai felváltja a tejét. Ráadásul olyan beltartalmi értékel rendelkeznek, amelyek erősítik, táplálják szervezetünket. Nézzük most meg a legegyszerűbbet a zabtejet:
Zabtej elkészítése

Hozzávalók:
Egy bögre zab
Tiszta víz

Elkészítése:

A zabot 12 órára beáztatjuk hideg vízben, egy tálban. 12 óra múlva leöntjük róla az áztató vizet egy szűrőn keresztül, és tiszta vízzel átmossuk.
Ez után belerakjuk a turmix gépbe és felöntjük 1/2 liter tiszta vízzel. 1-2 percig turmixoljuk, majd még hozzáöntünk 2,5-5 dl vizet, és még turmixoljuk fél percig. Ez után egy tiszta bokaharisnyán, vagy micorszűrőn leszűrjük az elkészülj zabtejet egy tálba, és a harisnyában lévő maradék töretet kinyomkodjuk. Ez után egy üvegbe töltve maximum 2 napig áll el a hűtőben.
Ha sűrűbb, tejszínre van szükségünk, akkor tegyünk bele kevesebb vizet. A harisnyát pedig azonnal öblítsük ki, szárítsuk meg, hogy a következő alkalomra tiszta legyen. 🙂

Ha még több receptet, érdekességet, és titkot szeretnél megtudni, akkor gyere el 2 napos gyakorlati hétvégénkre! Töldődj fel életerővel és életkedvvel nálunk! További részletekért kattints ide.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *