Ránctalanító szérum

Egy különleges titkot szeretnék átadni nektek, mellyel rugalmasabbá, egészségesebbé és puhábbá tudjátok tenni a kiszáradt bőrfelületet.
Azonban előtte egy két jó tanács! Csakis saját felőlsségre használjátok. Mindenkinek más-és más a bőrének érzékenysége, bőrének, szervezetének ph összetétele, ezért itt csak egy általános összetételt adok meg. Saját magatok tudtok kísérletezni azon, hogy kinek milyen arányok jönnek be. Ennek megfelelően nem vállalok semmilyen felelősséget az esetleges panaszokért. Ha ezt nem fogadod el, kérlek ne is próbálkozz elkészíteni a krémet! Köszönöm szíves megértéseteket!
A titkos krém:
Hozzávalók:

  • 20 ml desztillált víz
  • 1 g aszkorbinsav
  • 1-2 csepp E vitamin (kozmetikai, vagy kapszula esetén 1db)
  • 3-4 csepp glicerin
  • 2 csepp grapefruitmag kivonat
  • 1-2 csepp B5 vitamin
  • Q10 koenzim 10mq *
  • Kedvenc illóolajunk (levendula, teafa, kamilla, stb.), vagy kókuszzsír

Oldjuk fel az aszkorbinsavat a desztillált vízben. Ne melegítsük, mert a C vitamin gyorsan bomlik és oxidálódik. Ezután adjuk hozzá a glicerint és keverjük össze. Végül az E vitamint, B vitamint és a Q10-et, majd az illóolajokat.  Használat előtt mindig rázzuk össze. Érzékeny bőrűeknél irritációt okozhat, nekik csökkenteni kell az aszkorbinsav mennyiségét. Enyhe csípést érezhetünk, de ha égeti a bőrt, vagyon nagyon kipirosítja, rögtön mossuk le. Vattával vigyük fel a megtisztított kézfejre, lábfejre, kézre, nyakunkra. 10 percig ne kenjük rá semmi mást. Elég két-három naponta használni. Ne menjünk napra a használata után 15-20 percig!

Hogy mire jó külsőleg ez a szérum?
Ránctalanító, serkenti a kollagéntermelést, folthalványító, véd az UV sugárzástól (de nem fényvédő!), helyileg alkalmazva jó aknéra, és növeli a bőr védelmi funkcióit, hogy az kevésbé tudja elveszteni a vizet.

 

Ha még több receptet, érdekességet, és titkot szeretnél megtudni, akkor gyere el 2 napos gyakorlati hétvégénkre! Töldődj fel életerővel és életkedvvel nálunk! További részletekért kattints ide.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *